Detta erbjuder Studenthälsan alla studenter på LU


Hos Studenthälsan kan studenter få stöd och hjälp med bekymmer som kan påverka studierna. Vid andra problem eller medicinska åkommor kan studenten vända sig till primärvården. Vi anordnar även kurser i exempelvis Våga tala och Stresshantering. Aktuellt utbud finns på hemsidan. Studenthälsan har även verksamhet lokaliserad på Campus Helsingborg, de konstnärliga utbildningarna i Malmö samt SLU Alnarp och Flyinge.

Hos oss arbetar kuratorer, sjuksköterskor, psykologer, allmänläkare, sjukgymnast, psykiater och medicinsk sekreterare.

Så här fungerar det att boka tid på Studenthälsan

Om du vill hänvisa en student till oss finns två alternativ:
Studenten kan höra av sig under våra telefontider för rådgivning och/eller tidbokning. Se www.lu.se/studenthalsan eller www.lu.se/student-health

Det går även bra att skriva ut och fylla i en egenremiss som finns på Studenthälsans första sida under: så här kontaktar du oss. Denna skickas sedan med post eller lämnas i vår reception.

En gång i veckan går vi igenom alla nyanmälningar och tar ställning till vilka patienter som vi på Studenthälsan har möjlighet att ta emot. Alla studenter som har nyanmält sig blir sedan kontaktade med antingen förslag på tid för samtal eller hänvisning till lämpliga vårdinstanser.

Tänk på att Studenthälsan inte har möjlighet att ta emot spontantbesök och att alla besök måste bokas i förväg. Vi har stängt 9 veckor på sommaren, 3 veckor över julen samt påskveckan.

Frågor om svåra studentärenden

Som studievägledare, lärare, annan personal på högskolan eller studentaktiv kan man fungera som en "problemfångare" när man kommer i kontakt med studenter som har olika svårigheter. För många studenter är bekymren övergående, men det kan ändå finnas behov av hjälp och stöd. Det är viktigt - både för den enskilde individen och för omgivningen - att du uppmärksammar svårigheterna och försöker guida studenten vidare i ett tidigt skede innan problemen blivit alltför stora. Ta gärna hjälp av en kollega!

Studenthälsan har sammanställt råd och tips som kan vara till vägledning i olika situationer med studenter som på olika sätt har behov av hjälp.

Frågor om svåra studentärenden

eller

Frågor om svåra studentärenden (Eng) 

Du är också välkommen att ringa under vår telefontid för konsultation angående studenter som inte mår bra eller råd om hur du kan gå vidare i studentärenden. 

Studenthälsan

I nedanstående powerpointdokument hittar du kortfattad information om Studenthälsan och vad vi erbjuder att visa för studenter eller låta dem läsa själva.

Information om Studenthälsan (Nytt fönster - powerpointfil)


Tillbaka

Sidansvarig: Susanne Jönsson
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig sektion: Studenthälsan

Uppdaterad: 2014-01-08

Kontaktinformation

Studenthälsan

Postadress:
Lunds universitet
Studenthälsan
Box 117
221 00 Lund

Besöksadress:
Paradisgatan 5 B,
Lund


Telefon:
046 - 222 43 77

 

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00, Fax: 046-222 47 20