Effektivisering och kvalitetsökning i ekonomiprocesserna

Uppdrag till sektionen Ekonomi

• Identifiera och prioritera förbättringsmöjligheter för en mer rationell ekonomihantering med tillräckligt hög kvalitet.

Åtgärder

• Områdesekonomgruppen med representanter från sektionen Ekonomi har organiserat workshops med institutions- och områdesekonomer i syfte att kartlägga problemområden och identifiera och prioritera förbättrings- och effektiviseringsområden inom det ekonomiadministrativa arbetet. Processkontoret har anlitats som stöd i arbetet.
  • Områdesekonomgruppen med representanter från sektionen Ekonomi har analyserat och prioriterat det som framkommit vid nämnda workshops.
  • I samverkan mellan nivåerna ska ett arbete bedrivas med ett antal prioriterade problemområden. Dessa ”miniprojekt” kan ledas av områdesekonomer, institutionsekonomer eller någon från sektionen Ekonomi.

• Enade och dokumenterade arbetssätt.
  • Effektivt resursutnyttjande inom och mellan nivåerna.
  • Långsiktig rationalisering i syfte att frigöra tid för mera kvalificerade eller nya arbetsuppgifter inom ekonomiområdet.

Ansvariga

• Sektionschef sektionen Ekonomi
  • Kanslichef LTH och S

Workshops våren 2010